HOME    WIE ZIJN WIJ?    CONTACT    ZOEKEN    SITEMAP  
http://www.homesolutions.nl/
 Zoeken
 
WAT WIL IK IN HUIS?
MIJN WENSENOVERZICHT
SERVICE
HET NIEUWE WONEN
PRODUCTEN
BOUWPARTNERS
WIE ZIJN WIJ?
VOORBEELDVERHALEN
SERVICE WOONTIPS, ENERGIEBESPARING, ... WONINGINRICHTING EN ELEKTRA

Nieuwe woning inrichten of
bestaande woning herinrichten

Het is altijd leuk om een nieuwe woning te gaan inrichten of de inrichting van uw bestaande woning eens lekker om te gooien.

Het lastige is dat de aansluitpunten vaak niet op de plek zitten waar we ze willen hebben en we gebonden zijn aan bepaalde plekken om de tv, stereo, het basisstation van de telefoon, etc. neer te zetten. Het alternatief is om met lange verlengsnoeren en stekkerdozen in de weer te gaan. Niet zo fraai natuurlijk.
Hager heeft oplossingen die u de inrichtingsvrijheid bieden die u graag wilt.

Ook bieden we u graag hulp bij het inplannen van alle benodigde elektra, d.m.v. een handige checklist.

SL-plintsysteem

Het SL-plintsysteem biedt u aansluitingen zoveel u maar wenst en precies op de plaats waar ze nodig zijn. Later nog een paar stopcontacten, een tv-aansluiting of wat data-aansluitingen bijplaatsen kan zonder hakken of breken. Alles is voortaan via de plint te realiseren.

Zie ook onderdeel Veiligheid > Stekkerdozen en verlengsnoeren

Automatisering van verlichting

Een andere manier om korte metten te maken met verlengsnoeren of moeilijk bereikbare schemerlampen e.d. is automatisering van verlichting. Zo maakt het niet meer uit waar lampen staan of hangen. U kunt ze dan bedienen van waar u maar wilt. Met afstandsbediening of schakelaar naar keuze, of misschien wel met beide.
Dit kan bijvoorbeeld met schakelbare stopcontacten. Zelfs dimmen op afstand kan eenvoudig, en wel met dimbare stopcontacten of afstandsdimmers.
En uiteraard is automatische verlichting op basis van beweging, tijd of hoeveelheid daglicht (vallen van de avond) ook mogelijk.

Aparte meterkast voor uw keuken... geeft indelingsvrijheid

Absoluut geen raar idee: een aparte meterkast voor in uw keuken.
Tip!
Net als uw keuken en uw nieuwe badkamer kunt u de elektrische installatie ook direct meenemen in uw hypotheek! Zo ook een mooi huisautomatiseringssysteem, zoals Hager KNX. Op die manier krijgt u een heleboel extra comfort en functionaliteit voor slechts een zeer klein bedrag per maand.
Als u een keuken gaat plaatsen of te maken heeft met de energievoorziening in keukens, is het verstandig te overwegen om een speciale meterkast (Energybox) in de keuken te installeren. Het installeren van een nieuwe keuken kan namelijk heel wat eenvoudiger, sneller en goedkoper dan nu meestal het geval is.

Samen met SieMatic ontwikkelde Hager de Energybox. In een keuken wordt namelijk steeds meer energie verbruikt. In geval van storing heeft u met de Energybox geen last van de storing elders in uw huis. Daarnaast heeft de Energybox als groot voordeel dat u eenvoudig later nog eens kunt uitbreiden in de keuken, zonder dan nog te hoeven hakken en breken voor de aansluitingen.

Dowload de Energybox-brochure voor meer informatie en raadpleeg een installateur.

Checklist elektravoorzieningen in huis

Altijd lastig om vooraf goed in te schatten hoeveel lichtpunten, stopcontacten en andere aansluitingen u nodig heeft en waar. Het is belangrijk om daar goed de tijd voor te nemen.
Wij bieden u graag wat hulp hierbij en hebben een checklist voor u samengesteld. Hiermee kunt u precies per ruimte uw woning doorlopen en het aantal benodigde aansluitingen invullen en berekenen.

  Woordenlijst  
WONINGINRICHTING EN ELEKTRA
VENTILATIE
INBRAAKBEVEILIGING
ENERGIEBESPARING
INTERESSANTE LINKS
 
 © Hager Home Solutions l Auteursrecht I Sitevoorwaarden I Hager zakelijk | Cookies I Privacy